Nak Bagi Broadband Laju

Salam semua, ni nak bagi 1 tips untuk lajukan broadband anda..benda ni bagi aku taklah susah senang sahaja..kalau anda tak dapat juga cuba sampai dapat ok.

Benda ni dapat lajukan broadband 40 – 50%  so kalau rajin boleh lar cuba ok..

Mula-mula sekali tekan :

1) start>run

2) Lepastu taip cmd>enter

3) Kemudian taip ipconfig/all

4) Lepas tu dia akan kuarkan segala detail

5) Dah kuar segala detail connection,apa yang anda perlukan adalah tengok pada no    getaway address itu, tapp perlu diingatkan cari no pada bahagian broadband sahaja.

6) contoh 121.120.190.98<Preferred>

tapi kena taip ping 121.120.190.98 -t (contoh broadband maxis yang aku pakai)

7) dah siap semua itu barulah reply akan terpampang..kalau kuar out out tu maknanya ada kesilapan..

So try ok..ni ada sedikit gambar yang aku upload untuk senangkan anda semua

Lepas tu biarkan sahaja macam tu..nanti kalau connect balik broadband, ulangi proses yang sama.

Advertisements

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!