Nak Bagi Broadband Laju

Salam semua, ni nak bagi 1 tips untuk lajukan broadband anda..benda ni bagi aku taklah susah senang sahaja..kalau anda tak dapat juga cuba sampai dapat ok.

Benda ni dapat lajukan broadband 40 – 50%  so kalau rajin boleh lar cuba ok..

Mula-mula sekali tekan :

1) start>run

2) Lepastu taip cmd>enter

3) Kemudian taip ipconfig/all

4) Lepas tu dia akan kuarkan segala detail

5) Dah kuar segala detail connection,apa yang anda perlukan adalah tengok pada no    getaway address itu, tapp perlu diingatkan cari no pada bahagian broadband sahaja.

6) contoh 121.120.190.98<Preferred>

tapi kena taip ping 121.120.190.98 -t (contoh broadband maxis yang aku pakai)

7) dah siap semua itu barulah reply akan terpampang..kalau kuar out out tu maknanya ada kesilapan..

So try ok..ni ada sedikit gambar yang aku upload untuk senangkan anda semua

Lepas tu biarkan sahaja macam tu..nanti kalau connect balik broadband, ulangi proses yang sama.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: